Válasz Rétvári államtitkár sajtótájékoztatóján elhangzottakra

Rétvári államtitkár urat vicces kedvében, váratlanul érhette a kellemes nyárutó, amikor a habonyi propagandagépezet felhívására budapesti lakosként az általa az országgyűlésben képviselni kívánt Vácra látogatott. Államtitkár úr Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének szavait kiforgatva nyilvánvaló módon részese lett annak a meglévő politikai szándéknak, hogy a valós, létező problémákról elterelje a közbeszédet.

Bár kétségkívül megtisztelő váci megjelenése, sajnálatos, hogy a kormány tagjaként saját szájuk íze szerinti alternatív valósággyártással foglalkozik ahelyett, hogy az egészségügyben tapasztalható áldatlan állapotokra, a közpénzből finanszírozott értelmetlen stadionépítésekre szánt százmilliárdokra, kormányközeli oligarchák megmagyarázhatatlan gazdagodásra adna magyarázatot.

Rétvári úr mondandójában „elfelejtette" megemlíteni, hogy januártól emelkedik 63.5 évre a nyugdíjkorhatár, elárulva egy egész nemzedék jövőjét. A nemzedékét, amelynek az Eurostat adatai alapján 600 ezer tagja külföldre kényszerült és amelynek itthon maradó további millióiból már a nyugdíjkorhatárt is kevesen fogják megélni. „Elfelejti” továbbá megemlíteni, hogy a rendszerváltás idején a volt szocialista államok éllovasának számító Magyarország mára a régió egyik sereghajtója lett és ebben ugyanolyan módon felelős Antalltól kezdve Hornon és Gyurcsányon át Orbánig minden kormány.

Üdvös lenne, ha a Rétvári Bence által képviselt kormánypártok a nyugdíjasokra nem mint szavazatokban manifesztálódó tömegre tekintenének, valamint nem hamis ellenségképek gyártásában lennének érdekeltek. Bocsánatkéréssel egyedül a Fidesz-Kdnp tartozik a nyugdíjasok felé akkor, amikor kéretlen telefonhívásokkal zaklatják a tisztes munkában megőszült nyugdíjas társadalmat. Bocsánattal tartoznak azért is, amiért manipulálják, hamis hírekkel heccelik, egymás ellen fordítják őket.

Államtitkár úr tanult, tág látókörű emberként bizonyára elolvasta Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöljének kifogásolt bejegyzését, máskülönben nem tartott volna sajtótájékoztatót róla. Ha elolvasta, bizonyára értelmezte azt. Ha értelmezte, teljességgel kizártnak tartom, hogy ne tudná pontosan, hogy a legnagyobb közösségi oldalon közzétett írása kizárólagosan a nyugdíjasok egy nagyon szűk megvezetett köréről szólt, azokéról, akik a hazug kormánypropaganda hatására emberi méltóságukból kivetkőzve esnek egymás torkának és akiket a kormánypártok maguk előtt falként tolva használnak fel alantas politikai céljaik érdekében.

Erős a gyanú tehát, hogy államtitkár úr kifejezett csúszatási szándékkal tartotta meg sajtótájékoztatóját. De akár így van, akár tudatlanság áll mögötte, cselekedetével bebizonyította, hogy fővárosi lakosként alkalmatlan arra, hogy a jövő évi parlamenti választások után a váci választókerület egyéni országgyűlési képviselője legyen.

A Jobbik a lejárató hecckampány helyett egy minden érintett számára elfogadható, tisztességes nyugdíjprogram kidolgozásában érdekelt, amelynek egyik eleme az európai bérunióért indított polgári kezdeményezés és aláírásgyűjtés. Utóbbi megvalósulása esetén magával vonja a nyugdíjak emelkedését is, lényegi előrelépést jelentve a szépkorúak anyagi problémáinak megoldásában.

 Fehér Zsolt, a Jobbik választókerületi elnöke