Maradnak a szeméthegyek a laktanyában? ...avagy váci polgár ne szólj bele!

A hétfői napon tartotta rendes ülését Vác Város Önkormányzata Gazdasági-Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Bizottsága.

Második napirendi pontként került a grémium elé a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kérelme, mely szerint telephelyet szeretne létesíteni a volt Esze Tamás laktanya területén. Ezen a telephelyen végezné a Kft. az összegyűjtött illegális szemét tárolását, konténerekbe való átrakását.

A 2016. április 7-én, csütörtökön, a helyszínen történt hatósági szemle alkalmával megjelent váci polgárok aggodalmukat fejezték ki a tevékenységgel kapcsolatban:

-milyen gyakorisággal fogják elszállítani az összegyűlt vegyes hulladékot?
-milyen szaghatással jár a tárolás?
-milyen mértékben szaporodhatnak el a rágcsálók a területen a tevékenység hatására?
-milyen hatással lesz a szemét tárolása a laktanya, valamint a környező ingatlanok értékére?
-milyen engedélyek birtokában végezte a Kft. a bejárás idején ott található, több száz m3 vegyes hulladék beszállítását?

A Kft. és az önkormányzat jelen lévő képviselője nem tudott választ adni a felmerült kérdésekre, ezért az érintett területek lakói a bizottsági ülésen várták a választ, valamint szerették volna elmondani a véleményüket

A bizottság kormánypárti többsége a legnagyobb megdöbbenésemre, többszöri kérésem és javaslatom ellenére is megtagadta a lehetőséget a civilek képviselőitől, mintegy átértelmezve ezzel a szólásszabadság fogalmát.

Tisztelettel kérdezem: Önök kit is képviselnek?

Kászonyi Károly, önkormányzati képviselő