Közlemény

A 2019. január 14-én általam kezdeményezett, a váci kormánypárti képviselők által viszont botrányos körülmények között meghiúsított rendkívüli testületi ülés után a képviselő-testület rendes testületi ülésén 2019. január 24-én szerettem volna előterjeszteni javaslatomat, miszerint a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cégeknél ne lehessen alkalmazni a munkatörvénykönyv legújabb módosítását.

A kormánypárti képviselők, a Fidesz frakció javaslatára nem engedték napirendre venni a közismert nevén rabszolgatörvénynek nevezett jogszabályt. Lehetőséget sem akartak biztosítani, hogy tisztességes vitában érveimet felsorakoztatva ismertetni tudjam, miért is embertelen az évi 400 túlóra és a harminchat hónapra kibővített munkaidő keret.

A testületi ülés napirend utáni hozzászólások pontjánál azonban lehetőségem nyílt ismertetni a tényeket. Sajnos ez a napirendi pont vitára nem biztosít lehetőséget, így nem ismerhettem meg szerintük miért is lenne jó a munkavállalóknak, ha ötven szombatot a család helyett a munkahelyen töltenének, fizetést esetleg csak három év után kapnának.

Ahogyan a parlamentben, Vácott is bebizonyosodott, a Fidesz-Kdnp-t nem érdekli a munkavállalók sorsa.

Kászonyi Károly
önkormányzati képviselő