Kiszorulhat a lakosság a váci uszodából

A Művelődési-Oktatási és Ifjúsági-Sport Bizottság novemberi ülésére több sportegyesület közösen nyújtott be kérelmet, miszerint szeretnék az uszoda egyetlen, lakosság számára fenntartott sávját használtba venni a tél folyamán, hétköznaponként délutántól egészen zárásig.

Jelenleg a négyből egyetlen sáv szolgálja a lakosságot, a többit sportegyesületek használják. Amennyiben ez a sáv is foglalttá válna, az azt jelentené, hogy a váci polgárok nem tudnák használni egyáltalán a váci uszodát hétköznaponként.

A Jobbik Váci Szervezetének véleménye szerint a Nemzet Sportvárosában biztosítani kell az uszoda használatát a lakosság számára, nem lehet kizárni a sportolni vágyókat, illetve azokat, akik rekreációs céllal járnak úszni.

Ugyanakkor érthető a sportegyesületek helyzete is, hiszen városunk uszodája jelentősen túlterhelt, mindenféleképpen szükség van az egyesületek közti egyeztetésre, a sávok használatát illetően. Persze, a legjobb az lenne, ha pályázatok útján, a jövőben épülhetne egy újabb medence Vác területén.

A bizottság elnapolta a kérelmet, döntés a következő ülésen születhet.

Tótváradi-Nagy Bence, bizottsági tag