Itt a csarnok, ott a csarnok, hol a csarnok?

PRIMUS. A helyi lap információja szerint a két éve Vác-Szérűskertben épülő kézilabda csarnok költségei a tervezett 240 millió forintról időközben körülbelül duplájára nőttek. 
...
SECUNDUS. Mint ismeretes, Rétvári Bence, azóta a térség országgyűlési képviselőjévé választott EMMI-államtitkár 2017. végén újabb, mélygarázzsal ellátott 3300 férőhelyes multifunkcionális sportcsarnok építését jelentette be a Városházán tartott sajtótájékoztatója keretében.
"A (kormány)határozat szerint közel 5 milliárd forint áll rendelkezésre, hogy 2019. végéig elkészüljön a létesítmény." - mondta.
...
SUMMA SUMMARUM. Személy szerint már akkor a választási kampánynak szóló nagyzási hóbortnak és átlátszó blöffnek tartottam bejelentését. De ha végül meg is valósul egyszer, majd, valamikor a Vác Város lakosságának 1/10-ét (gy.k.: egytizedét!!!) befogadni képes őrület, a kérdéseim változatlanok:
- Ki fogja megtölteni hétről-hétre a csarnokot?
- A kézilabda csarnok példájából okulva az eredetileg tervezett 5 milliárd forintos költséghez képest vajon hol áll meg a túlárazás mértéke?
- Komolyan gondolhatja valaki, hogy ez a monstrum egy év múlva állni fog?

Fehér Zsolt, a Jobbik váci elnöke