Az Országház titkai - Harrach Péter és a váci választókerület

Tudom, tudom, a képviselői munka nem csak felszólalásokból áll. Most azonban arra az elvetemült cselekedetre szántam el magam, hogy végigbogarásszam a váci választókerület képviselője, a KDNP-frakcióvezető Harrach Péter parlamentben elhangzott beszédeit a 2014-es országgyűlési választásoktól kezdődően.

Találtam is 53 felszólalást, ám férfiasan bevallom vagy túl figyelmetlen voltam, vagy tényleg egyik sem kapcsolódott a Bernecebarátitól Szobon, Nagymaroson, Vácon át Őrbottyánig kiterjedő, 34 települést magába foglaló körzetet érintő ügyekhez. Mert itt ugye minden „szép és jó”, épül az M2-es és a Nemzeti Együttműködés Rendszere, minek is felesleges szájtépésre fordítani az időt…

Igazságtalan lennék azonban, ha nem jegyezném meg, hogy egy teljesen más műfajban, az írásbeli indítványokéban ne találtam volna egyetlen javaslatot a 2017. évi költségvetési előirányzatok módosítására, mégpedig termálkútfúrásra Acsán.

Elképzelhető persze, hogy átsiklottam valami felett. Az a jog viszont megillet minden egyes szavazópolgárt, hogy világosan lássa miként tevékenykedett választott képviselője az ország házában. Ennek szellemében arra buzdítom az érdeklődőket, hogy nyugodtan keresgéljenek a parlament szabadon hozzáférhető dokumentumaiban.

Aki talál még Pest 4. OEVK. országgyűlési képviselőjének munkásságában olyat, ami közvetlenül a körzethez kapcsolódik, annak felajánlok egy jobbikos bögrét.

Keresgélni itt:

http://www.parlament.hu/egy-kepviselo-adatai?p_auth=9T2uGNfI&p_p_id=pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8_pairAction=%2Finternet%2Fcplsql%2Fogy_naplo.altnaplek%3FP_CKL%3D40%26P_STILUS%3D%26P_Frak%3Dnull%26P_Kepv%3Dnull%26P_Kepv%3Dh007%26P_Szerep_Csop%3Dnull%26P_Szerep_Csop%3Da%26P_Szerep_Csop%3Di%26P_Szerep_Csop%3Dn%26P_Szerep_Csop%3Dp%26P_Szerep_Csop%3Du%26P_Szerep%3Dnull%26P_Aktus%3Dnull%26P_Tech_Szerep%3Dnull%26P_Ifotip%3Dnull%26P_Itipus%3Dnull%26p_skip_rec%3D1

Itt:

http://www-archiv.parlament.hu/internet/plsql/webpar.paramform?p_ckl=40&p_modul=NAPLO_ALT_LEKER&p_szulo=-6

És itt lehet:

http://www.parlament.hu/iromany-szovegkereso

 

Fehér Zsolt, a Jobbik választókerületi elnöke