A nagy váci színház akta - 4. rész

Megszólal a diri és perrel fenyeget - 2019. május 16.

Az utóbbi időben többször téma volt képviselőtestületi és bizottsági tanácskozásokon a Váci Dunakanyar Színház gazdálkodása, szerződéskötési gyakorlata. Az áprilisi önkormányzati ülésen az ellenzék kemény bírálatokat fogalmazott meg, Ferjancsics László (Lokálpatrióták) pedig bizalmi szavazásra tett javaslatot az igazgató esetében, ám erre végül nem került sor. A vádakkal kapcsolatban Kis Domonkos Márk, a Váci Dunakanyar Színház igazgatója közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, ezt az alábbiakban közöljük.

„Több portálon is megjelent lejárató cikkekre kívánok reagálni. A »váci ellenzéki képviselők SZERINT« felütésű írás minden tényt nélkülöz, továbbá sorozatos tárgyi tévedéseket tartalmaz.

Az idei városi költségvetésből nem 90 millió forint támogatás jut a Váci Dunakanyar Színház számára, hanem 40 millió. Ebből is látszik, hogy pusztán légből kapott vádaskodásról van szó a színház, a kultúra és a város ellen.

Sajnos az is egy hibás kijelentés, hogy a fesztiválnak a színház ad helyet. A fesztiválnak a váci Duna-part ad helyet.

Sosem volt titok az sem, hogy a feleségem korábban a színház kommunikációs vezetőjeként dolgozott, még a város honlapján is fel van tüntetve a neve és megtekinthető a Városmarketing Gyémánt Díj, amit az ő munkásságának köszönhetően nyert el a város.

A színház vezetését mértékadó vélemények szerint a kezdetektől fogva a legmagasabb szakmai színvonalon végzem. Minden döntésemet jóhiszeműen, a színház érdekeit maximálisan előtérbe helyezve hoztam meg.

Minden cselekedetemmel a váciakat, a város és a környék kulturális életét szolgáltam és szolgálom.

Őszintén sajnálom és egyúttal kimondottan károsnak tartom, hogy egyes ellenzéki képviselők és néhány sajtóorgánum nem a város és a kultúra érdekeit tartják szem előtt, hanem rövidtávú politikai hasznot próbálnak meg kovácsolni álhírek gyártásával.

A cikkek szerzői a város és a kultúra ellenségei. Ezeknek az embereknek fáj az, hogy a színház felújításával fejlődik Vác és a kultúra.

Jól mutatja az ellenzéki képviselők hozzáállását, hogy amikor még hatalmon voltak, bezárták a mozit. Majd az épület öt (!) évig gazdátlanul, üresen állt. Az elmúlt hat évben viszont az új városvezetés támogatásával, az én irányításommal ebben az épületben megnyitotta kapuit Vác első színháza. A folyamatosan bővülő nézőszám és repertoár azt igazolja, hogy egy sikertörténetről beszélhetünk. Ezt a munkát próbálják ellehetetleníti azok a provokátorok, akik álhíreket terjesztenek.

Határozottan visszautasítok minden olyan alaptalan vádat, aminek a célja nem más, mint a puszta lejáratás, karaktergyilkosság és hitelrontás.

Az álhírek terjesztőivel szemben ezért megteszem a megfelelő jogi lépéseket.”

K Ö Z L E M É N Y - Jobbik Váci Szervezete - 2019. május 16.

Vác Város Képviselő-testülete mai ülésén tárgyalta a Dunakanyar Színház ügyvezetőjének kérelmét. Az igazgató saját magával és közeli hozzátartozójával, illetve annak cégével az elmúlt időszakban szabálytalanul kötött, lejárt szerződéseit szerette volna visszamenőlegesen jóváhagyatni, valamit újabb szerződést nyélbe ütni.

A képviselő-testület mindkét határozati javaslatot nagy többséggel - beleértve kormánypárti voksokat is - utasította el, de facto megvonva a bizalmat az igazgatótól.

Kis Domonkos Márknak ezek után nem maradt más választása, mennie kell!