A nagy váci színház akta - 2. rész

Jobbik Váci Szervezete - KÖZLEMÉNY - 2019. május 5.

Kis Domonkos Márknak mennie kell!

A Váci Dunakanyar Színház ügyvezető igazgatója utólagosan kéri saját magával, mint egyéni vállalkozóval szabálytalanul megkötött szerződéseinek jóváhagyását. A Jobbik Váci Szervezete szerint Kis Domonkos Márknak kozmetikázás helyett inkább haladéktalanul le kellene mondania megbízatásáról!

Fehér Zsolt, elnök

Jobbik Váci Szervezete - KÖZLEMÉNY - 2019. május 6.

Tudomásul vette a bizottság a vitatott szerződéseket!

2019. május 6-án tartotta rendes ülését Vác Város Gazdasági-Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Bizottsága. A z ülés egyik legfontosabb témája Kis Domonkos Márk, a Váci Dunakanyar Színház ügyvezető igazgatójának kérelme volt.Az ügyvezető azt kérte a bizottságtól, hogy az hagyja jóvá az utóbbi hetekben nagy felháborodást keltő, a saját magával és közeli hozzátartozójával kötött számos szerződését. A jelek szerint 40 millió forint értékben születtek kontraktusok.

Kérdésemre, mely szerint miért maradt el a tulajdonos, a Váci Önkormányzat értesítése és miért nem kerültek a szerződés tervezetek a Képviselő- Testület elé jóváhagyásra, az ügyvezető, Kis Domonkos Márk válasza egyszerű volt: nem tudtam, hogy ezt így kell csinálni. A válasz nem lehet kifogás, hiszen aki céget vezet, annak tisztában kell lennie a jogszabályokkal, városi rendeletekkel. De az éveken és több szerződésen keresztül tartó "tudatlanság" felvetheti akár az alkalmatlanság tényét is.

A kérelmet a bizottság Fidesz-KDNP-s tagjai támogatták, az ellenzéki képviselők közül ketten tartózkodtak, a Jobbik képviselője nemmel szavazott.

Nincsenek illúzióink a jövő héten sorra kerülő testületi ülés döntésével kapcsolatban sem. Borítékolható, hogy az utóbbi időben Rétvári Bencével igen jó viszonyt ápoló, kampányrendezvényeinek, választási gyűléseinek a színházban helyet adó ügyvezető igazgató a helyén marad. Nem számít semmi, hiszen a "mi kutyánk kölyke"

Kászonyi Károly, önkormányzati képviselő