A Jobbik a túlóratörvény alkalmazása ellen

A váci Jobbik is a meghiúsult rendkívüli testületi ülés miatt tartott sajtótájékoztatót. Kászonyi Károly alelnöknek az a véleménye, hogy a túlóratörvény alkalmazásának megtiltására kezdeményezett tanácskozást a kormánypártiak szándékosan bojkottálták távolmaradásukkal, amit ezért a polgármester alig egy perc alatt határozatképtelennek nyilvánított és berekesztett. Kászonyi Károly alelnök elmondása szerint az általa beterjesztett javaslatra összehívott ülésről azért késett pár másodpercet, mert még tartott a bizottsági ülés, amin ő is részt vett.

Kászonyi Károly alelnök, Jobbik Váci Szervezet :
"17 óra előtt egy-két perccel jeleztük Balkovits Péter levezető elnök úrnak, hogy rendeljen el szünetet, mert testületi ülés lesz. Elnök úr nem akarta ezt megtenni, azt mondta, hogy ő tartja tovább a bizottsági ülést, aki akar, az kimehet."

Kászonyi Károly azt mondta, a kormányhivatalhoz fordul annak kivizsgálására, hogy szabályos-e egyidőben egyszerre két helyszínen elvárni egy képviselő jelenlétét. A sajtótájékoztatón Tótváradi Nagy Bence alelnök hozzátette, hogy a Jobbik a Pest Megyei Közgyűlés rendkívüli összehívását is kezdeményezi a túlóratörvény alkalmazásának visszaszorítása érdekében.

ESTV ONLINE