Veszélyben a váci labdarúgás

Az elmúlt hétvégén ragyogó napsütésben megrendezett idei utolsó hazai bajnokiját vívta a Vác FC a Szigetszentmiklós legénysége ellen, ami fölényes, négygólos diadalt hozott. Az őszi szezon fiaskója után az egykori magyar bajnok, Nagy Tibor vezetésével összeszedte magát a váci csapat, ezáltal a pályán harcolva ki bentmaradását az NB II-ben.

A Magyar Labdarúgó Szövetség licenszadó bizottságának önmagában is abszurd döntése nyomán azonban a következő idénytől Dunaújvárosban lesz kénytelen játszani a Vác hazai meccseit, mivel az új kiírás szerint másodosztályú mérkőzést csak olyan stadionban lehet megrendezni, amely legalább hatszáz ülőhely esetében biztosít fedett lelátót.

Nyilvánvaló, hogy az omladozó Ligeti Stadion ezen feltételnek nem felel meg, ezért sajnálatos módon a váci futball egy ideig egészen bizonyosan megszűnik létezni.  Miközben kisebb településeken és a miénknél kevésbé patinás kluboknál sorra húzzák fel a létesítményeket, városunk ebből is kimarad, köszönhetően az egyébként kormánypárti városvezetés nemtörődömségének, holott pont az ő feladatuk lenne az ezért való erőteljes lobbitevékenység.

Gyorsan hozzáteszem, az Orbán-féle stadionépítési megalomániával magam sem értek egyet. Ide különben sem új stadion szükségeltetik, csupán a meglévő felújítása, illetőleg egy a feltételeknek megfelelő, akár könnyűszerkezetes fedél felhúzása, hogy a sportszerető közönség méltó körülmények között szurkolhasson kedvenceinek. Úgy tűnik, ennek egyelőre még várni kell.

Elvárjuk tőle, egyben felszólítjuk a város vezetését, hogy mihamarabbi megoldást keressen és találjon, hogy a jövőben  a hazai pálya újra azt jelenthesse, amit: a Ligeti Stadiont!

Fehér Zsolt, a Jobbik váci elnöke