Valóban ,,a főtér a város kocsmája"?

Valóban ,,a főtér a város kocsmája"? Ezen kijelentés a legutóbbi közmeghallgatáson hangzott el egy főtéri lakostól, a péntek illetve szombat esti állapotokkal kapcsolatban. Érthető a felháborodása, hiszen a hangoskodás és a szeméthegyek nem illenek a Március 15. tér hangulatába. Emellett sokan nyilvános vécéként használják a belvárosi utcákat. A problémát nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Tény, hogy ez a jelenség nem csak a mi belvárosunkban jellemző, elég, ha megnézünk egy frekventáltabb fővárosi teret, ugyanúgy ott gyülekeznek a fiatalok esténként. Sajnos a helyi baloldal egy bizonyos része, illetve néhány váci médium azzal rendezi le az ügyet, hogy a legegyszerűbben bűnözőknek, drogosoknak és alkoholistáknak nevezi a fiatalokat, ahelyett, hogy érdemben kelljen foglalkozik a kérdéssel. Ezen fiatalok nagy része csupán egy kis társasági életet szeretne élni, és a főtéren kívül nincs nagyon más lehetőség a belvárosban, ahol ezt közterületen megtehetnék. Erre kiváló alternatíva lehetne a Duna-parti sétány például, de jelenlegi állapotában (közvilágítás hiánya, nincsenek normális padok, stb.) nem tudja kiváltani a főteret. A Jobbik már korábban is felhívta a figyelmet a belváros infrastrukturális problémáira is. Látni kell, hogy nincs elég szemetes, hiszen némelyikből már kora este kifolyik a szemét és sajnos nincs legalább hétvégén éjjel-nappal nyitva tartó nyilvános toalett sem. Amíg ilyen hiányosságok vannak, ne várjuk, hogy rend legyen a főtéren.

Tótváradi-Nagy Bence