Ülésezett a közgyűlés

A megyei önkormányzat október utolsó péntekjén tartott ülésén kitüntető címek odaítéléséről döntöttünk, így határozatok születtek Pest Megye Díszpolgára, a Pest Megyéért Emlékérem, az Év Polgárőre, az Év Tűzoltója, a Nemzetiségekért Díj, a Testnevelési és Sport Díj, az Év Gazdálkodója, az Év Iparosa, az Év Kisvállalkozása, a Pest Megye Környezetvédelméért és a Pest megye külkapcsolataiért elismerés leendő tulajdonosairól, mely díjak a december 2-i Megyenapon kerülnek átadásra.

Pest Megye Önkormányzata „A magyar kultúra megismertetése Pest megyében és a fővárosban” című pályázatáti kiíráson vett részt a nyáron. A 2016. július 5-én benyújtott pályázatban Pest megyére, és - mivel Budapesten nincs értéktár - a fővárosra vonatkozóan vállalta az iskolai vetélkedők megszervezését.

A megye önkormányzatának közgyűlése jóváhagyta project partnerként történő részvételét "A gazdasági és területfejlesztési együttműködés szélesítése és erősítése Nyitra kerület és Pest megye között" című pályázatban az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében.

Fehér Zsolt, közgyűlési képviselő