Ne legyen hulladéklerakó a városból!

A váci laktanyával szomszédos telken élő tulajdonosok érdekes levelet kaptak az önkormányzat által fenntartott Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-től, amelyben a mai napra szóló, helyszíni szemlére invitáló meghívó szerepelt.

Értesülve a nagy nyilvánosság előtt elhallgatott eseményről, a Jobbik képviselői is megjelentek a laktanyában. Megdöbbentő látvány fogadott bennünket. Két hatalmas szeméthegy az időjárás szeszélyeinek kitéve, amely a lomtalanítások alatt összegyűjtött hulladékot tartalmazta, közte a környezetre fokozottan veszélyes tárgyakkal.

Bátran kijelenthető a botrányos megállapítás: a váci laktanyában jelen állás szerint környezetszennyezés folyik. A visszataszító látványon és a szagon túl közegészségügyi kockázatról számoltak be a környező lakosok, valamint komoly problémát okoznak a környéken elszaporodott patkányok. Abba pedig belegondolni is rémes mi történik, ha a csapadék átmossa és a talajba szivárog a szennyezett víz.

A bejáráson a Kft. részéről elhangzott, hogy a jövőben nagyméretű konténerekben tárolnák a területen, illetve szállítanák el onnan bizonyos időközönként a városban összegyűjtött illegális hulladékot.

A Jobbik Váci Szervezete semmilyen formában nem tudja támogatni, hogy a váci laktanyából szeméttelepet csináljanak. Mindezt belterületen, a lakóházak közvetlen közelében, a Waldorf iskola mellett. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy megakadályozzuk a további környezetszennyezést, ennek érdekében ha szükséges, hajlandóak vagyunk aláírásgyűjtésbe kezdeni és minden lehetséges formában felszólalunk a tervezet ellen.

Legyen rend Vácott!

Jobbik Magyarországért Mozgalom, Váci Szervezet