Még mindig nem tudni mikor bővítik az M2-es autóutat

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő hétfői, gödi lakossági fórumán az M2 autóút bővítése volt a téma. Kiderült, hogy a 2011-ben elkészült kiviteli tervek jelenleg újratervezés alatt állnak. A kétszer két sávosra bővítés mellett két bekötőút is épülne, egy Dunakeszi északi részén, a Shell kútnál, a másik pedig Vác és Sződliget között, egy leendő Duna-hídhoz. A fórumon a környezetvédelmi szakemberek elmondták: új zajvédő fal készülne Sződliget és Vác között, az út mindkét oldalán. Bár korábban szóba került, nincs tervben az M2 összekötése az M3 autópályával.
,,A kivitelezés időpontjáról nem tudunk mit mondani" hangzott el, hiszen a 2014-2021 közötti központi költségvetésben nem szerepel az M2 autóút bővítése, forrásokra lenne szükség.
Sajnos sokkal okosabbak nem lettünk, a tervek megvannak, ahogyan korábban is, de konkrétum nincs, hogy mikor bővülhet az M2 autóút. Pedig Magyarország egyik legveszélyesebb és legforgalmasabb agglomerációs útvonaláról van szó, rendszeresen történnek, gyakran halálos kimenetelű balesetek, és így lesz ez a továbbiakban is a kétszer egy sávos szakaszokon. A fórumon körülbelül 70-en vettek részt, választókörzetünk képviselője, Harrach Péter nem tisztelte meg jelenlétével a rendezvényt.

Tótváradi-Nagy Bence