Már meghirdetett díjakat törölne el a polgármester

A Művelődési-Oktatási és Ifjúsági-Sport bizottság márciusi ülésére nyújtott be sürgősségi indítványt Fördős Attila, Vác város polgármestere abból a célból, hogy az összes nevelő-oktató munkával kapcsolatos városi kitüntetést szüntessék meg. Többek között eltörölnék a rangos Váci Katedra és Vác Város Kiváló Diákja díjat, amelyek a váci tanárok és diákok legnagyobb városi elismerései voltak, emellett megszűnne valamennyi további díj is, melyeket az oktatási intézményekben dolgozók kaptak eddig. Az indoklás szerint már nem az önkormányzat az iskolák fenntartója, így ne is kapjanak semmilyen díjat a váci tanárok és diákok.

A bizottság szerencsére elutasította az ésszerűtlen javaslatot, de a végső döntés a jövő heti testületi ülésen fog születni. A Jobbik Váci Szervezete méltatlannak tartja az előterjesztést, főképp annak tükrében, hogy az idei évre már meg voltak hirdetve a kitüntetések a sajtóban és az önkormányzat honlapján. Véleményünk szerint egy sikeres tanár, egy országos tanulmányi versenyen eredményes diák, vagy egy diákolimpikon ugyanúgy megérdemli a városi kitüntetéseket attól függetlenül is, hogy nem az önkormányzat az iskolájuk fenntartója.

Tótváradi-Nagy Bence, bizottsági tag