Magyarország kiharcolta a 2016-os futball EB szereplést

Nekünk, magyaroknak ritkán adatik meg a siker érzése. Mint egy falat kenyér, úgy kellett már az a katartikus élmény, amelyet 22 ezer szurkoló a helyszínen, több százezer néző pedig a televízió előtt tegnap este átélhetett. Teljesen mindegy, hogy valaki szereti-e a focit vagy sem, kétségtelen, hogy világszerte a legnépszerűbb csapatjátékról van szó. Az elmúlt három évtized ínséges időszaka után az Európa Bajnokságra ha kellett kúszva-mászva, de saját jogán kijutó magyar válogatott egy egész nemzet önbecsülését állította helyre arra a 90 percre. Még sok ilyen másfél órát akarunk, amikor az ünneplő közönségből előtör a mindent felszabadító boldogság, amikor ismeretlenek ölelkeznek össze és szorítják meg egymás kezét. Köszönöm, hogy a helyszínen lehettem a labdarúgó válogatott emberöltő óta kétségkívül legfontosabb mérkőzésén, amikor szinte felrobbant a hangorkántól az aréna. Amikor 22 ezer torokból szakadt fel és vált szempillantás alatt semmivé minden keserűség és megalázottság, amikor végre ismét büszkeség volt magyarnak lenni. Elmondani nem lehet azt az érést. Egy nemzet közös győzelme volt a tegnapi, mind a 15 milliónké.

Fehér Zsolt