Lakótelep a Görgey utcában - Fidesz-Mszp-DK-Szavad nagykoalíciós paktum a belváros ellen

A képviselőtestület január 21-én tartott ülésén elutasította a változtatási tilalom bevezetését a Görgey utca - Posta Park - Dr.Csányi László körút - Kossuth Lajos utca által határolt területen.

Az MSZP váci szervezete, miközben a legnagyobb igyekezettel és egyre görcsösebben igyekszik a Jobbikot a kormánypárttal összemosni, a Fidesz képviselőivel a legnagyobb egyetértésben utasította  el a több mint háromszáz belvárosi lakos által kért változtatási tilalom tervezetét, zöld utat adva ezzel több lakásos társasházak építésének a belvárosban.

Milyen hatással lesz ez a döntés az amúgy is szűk és jelentős gépkocsi forgalommal terhelt utca és környék életére? Véleményünk szerint, melyet neves építész szakemberek és a belvárosért aggódó (nem csak a nevükben lokálpatrióta) váci polgárok is megerősítettek, a hibás döntés következtében szinte élhetetlenné válik ez a városrész. Jelentősen romolhat a levegő minősége, megnövekedhet az egészségre káros kipufogó gázok mennyisége. A zöld felületek csökkenésével, a fák kivágásával csak tovább romlik a helyzet.

A DK váci képviselőjének a döntésén nem is nagyon csodálkozunk, a Szavad Egyesület  szlogenjében lévő a „…városért” szót viszont javasoljuk kivenni.

Kászonyi Károly, önkormányzati képviselő