Kiállunk a Hóman Bálint út nevének megtartása mellett

Dr. Hóman Bálint történészt, a Magyar Tudományos Akadémia egykori tagját, volt vallás- és közoktatásügyi minisztert a Rákosi-korszak véres diktatúrája alatt háborús bűnökkel vádolták meg, majd zárták a váci börtönbe. A fegyházában rengeteg szenvedés után 1951-ben hunyt el. 2015. tavaszán a Fővárosi Törvényszék bűncselekmény hiányában posztumusz felmentette a háborús bűntett vádja alól.

A Székesfehérváron történtek után néhány hete helyi illetőségű liberális és szélsőbalos „megmondóemberek” Vácott indítottak rágalomhadjáratot, tudvalevő ugyanis, hogy városunkban közterület viseli Hóman Bálint nevét. Az út átnevezéséért baloldali képviselők nyújtottak be indítványt a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság keddi ülésére, ezzel a gyűlölethullám hivatalos szintre emelkedett városunkban.

Reményünket fejezzük ki, hogy a fehérvári fideszes városvezetéssel ellentétben a váci ki mer állni a politikai okokból bebörtönzött volt miniszter mementója mellett és nem fog meghajolni sem a hazai, sem pedig a nemzeti szuverenitásunkat durván megsértő külföldi nyomás előtt.

A Jobbik váci szervezetének elnöksége