Ismét belerúgott a diktatúrák áldozataiba a váci MSZP

Idén is részt vettünk a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott városi megemlékezésen a váci rabtemetőben, melynek végén mi is megkoszorúztuk az emléktáblákat. A rendezvény a szokásos színvonalas, meghitt hangulatú volt, de sikeresen beárnyékolta két személy. 
 
Persze, ilyenkor lehet azt gondolni, hogy nem kellene ezzel a momentummal foglalkozni, de úgy érzem, ez maga volt a gyalázat. Az emlékbeszédek utolsó perceire megérkezett Kunhalmi Ágnes, az MSZP országos politikusa, Kiss Zsolt váci szocialista képviselővel. Azzal a Kiss Zsolttal, aki néhány hete a rabtemető névadójának, Hóman Bálintnak a mementóját gyalázta meg indítványával, miszerint még utca se viselhesse a kommunista diktatúrában kínok között, Vácon meggyilkolt történész nevét. Igaz, már önmagában az pofátlanság, hogy az MSZMP utódpártjának tagjai a kommunizmus áldozataira akarnak emlékezni...
 
A 20. században Magyarországon is milliók életét nyomorította meg a kommunizmus kegyetlen diktatúrája, rengetek embert meggyilkoltak, családokat szakítottak szét, egy nemzetet tartottak megfélemlítésben. Ezért is fontos emlékezni, és emlékeztetni, hogy ne fordulhasson még egyszer ilyen elő, soha többé kommunizmust!
 
Tótváradi-Nagy Bence, bizottsági tag