Ismét a váci választókerület a fejlesztés vesztese – nem épül meg a sződligeti bekötőút

Célegyenesbe érkezett az M2 autóút 2x2 sávossá bővítése, amely valami „csodás véletlen” folytán éppen az országgyűlési és önkormányzati választások idejére került ütemezésre és várhatóan 2019. őszére készül el. A korábbi tervekhez képest azonban az is világossá vált, hogy nem fog megépülni a sződligeti bekötőút a régi főút irányába, csupán a csomópont.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. okként arra hivatkozik, hogy az uniós pénzek nem használhatók fel bekötőút létesítésére. Elgondolkodtató azonban, hogy egyéb költségvetési forrásból megindulhat egy, a dunakeszi választókerület területéhez tartozó ugyanilyen út létesítése.

Több kérdés merül fel bennem a hírek hallatán, néhány ezek közül:

1. Tekintve, hogy az M2-beruházás uniós forrásból valósul meg, a brüsszeli fantom ellen „szabadságharcot” vívó fülkeforradalmár Fidesz kormányzat saját sikereként kívánja-e elkönyvelni a remélhetőleg ténylegesen megvalósuló kétszer kétsávosítást?
  2. Miként lehetséges, hogy a délebbi bekötőútra pályázati forrás nyílik meg, a sződligetire pedig nem?
  3. Körzetünk országgyűlési képviselője, a váci választókerületért vajmi keveset dolgozó (korábbi  írás erről: http://vac.jobbik.hu/hirek/az_orszaghaz_titkai_harrach_peter_es_a_vaci_v...) budapesti lakos, Harrach Péter vajon mit tett – vagy inkább mit nem - az ügy érdekében?

+1. A budapesti lakos Harrach Péter helyett várhatóan a szintén budapesti lakos Rétvári Bence fog indulni a Fidesz-Kdnp színeiben, mint országgyűlési képviselőjelölt.

Ideje lenne végre felébredni a csipkerózsika álomból!

Fehér Zsolt, a Jobbik választókerületi elnöke