Homályban marad az állambiztonsági múlt Vácott

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Váci Szervezete megdöbbenését fejezi ki a 2015. november 19-én a képviselő-testületi ülésen tárgyalt „A váci állambiztonsági múlt kutatása” címet viselő előterjesztés szavazásának eredményével kapcsolatban. A javaslatot a Fidesz-Kdnp képviselőcsoportjának nyolc „nem” voksával utasították el. Utóbbi magatartás a kormánypártok részéről egybecseng a 2010-es kampányban általuk sokat hangoztatott, de érdemben soha meg nem valósított elszámoltatással.

25 évvel az úgynevezett rendszerváltás után városunkban végre lehetőség nyílt volna az igazság megismerésére, a történelem ütötte sebek begyógyítására. Ám ahogyan az 1991-es Zétényi-Takács-féle igazságtételi törvényjavaslat alkotmányellenesnek minősítésével – szemben más közép-európai államokkal - nem nyílt mód az állambiztonsági múlt feltárására Magyarországon, úgy 2015-ben Vácott sem tudhatjuk meg kik voltak városunkban azok, akik a kommunista rendszer kiszolgálói, besúgói voltak. Az elsikkasztott rendszerváltás nem csupán keserű szóbeszéd, hanem maga a mai magyar valóság.

A Jobbik mind országos, mind helyi szinten hangsúlyos feladatának tekinti az állambiztonsági múlt felderítését, a felelősök megnevezését. Soha nem évülhetnek el azok a bűnök, amelyeket az állampárti rendszer haszonélvezői követtek el!