Évértékelő lakossági fórumot tartottunk Vácott

Évértékelő lakossági fórumot tartottunk Vácott a Mötv előírásai alapján. Fehér Zsolt a Pest megyei önkormányzat működését és felépítését ismertette, majd nyolc konkrét példát kiemelve beszélt a közgyűlésben végzett 2015-ös képviselői munkáról. Ezek a fizetős utak elleni tiltakozás és az M2 autóút 2x2 sávossá bővítésének szükségessége; a megyei rendőrfőkapitány beszámolójának érdekességei és az arra adott jobbikos javaslatok; Pest megye külügyi tervének bírálata; a kerékpáros hálózat bővítése; az Ipolydamásd és Helemba között megépítendő közúti híd valamint a néhány hektáros szlovák-magyar területcsere; az önálló NUTS 2 fejlesztési régióvá válás; a Sportkarácsonyon évről-évre sok váci díjazott és a nekik való gratuláció voltak. A következő blokkban a Megyei Értéktár Bizottság alelnökeként emelte ki a térségünkből elfogadott nagyszámú javaslatot, különösen azt a kettőt, amelyet a Magyar Értéktárba is felterjesztettek.

Kászonyi Károly beszámolóját a váci költségvetés elemzésével kezdte, megjegyezve, hogy véleménye szerint több hibás lépést szavazott meg a kormánypárti többség, így a kommunális adó drasztikus emelését, az építményadó növelését és a bölcsődei, óvodai étkezési költségek magasabbá tételét. Ahogy elmondta, nem tartja megfelelőnek az építendő mobilgátért felelős közbeszerzési eljárást, valamint kezdeményezte a szociális lakások odaítélésénél szokásos mérlegelési szempontok jobbá tételét. A Mező utca parkolási gondjain túl szóba került a Damjanich téri közlekedési lámpa ügye, a Telep utcai körforgalom megépítése, a zónázó vonatok Vác-Alsóvároson való megállásának kérdése, a Boronkay és Madách iskolák körüli hercehurca, ahogy a szelektív hulladék gyűjtése, a közvilágítás korszerűsítése körüli visszásságok vagy éppen a kora ősszel a környékünket is megérintő bevándorlási hullám.