Eredményes volt a deákvári lakosok és a Jobbik összefogása a laktanya ügyében

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Váci Szervezete gyors, határozott kiállásának és tiltakozásának, valamint deákvári polgártársaink összefogásának köszönhetően Vác Város és a Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. vezetése elállt attól a szándékától, hogy a laktanya területén szeméttárolót és átrakót hozzon létre.

Vác Város Képviselő-testülete 2016. április 21-én tartott ülésén a négy lehetséges helyszín közül a lezárt, csörögi hulladéklerakó területét tartotta megfelelőnek az előző időszakban a laktanyában végzett tevékenység folytatására.

A döntéssel kapcsolatban azonban aggályainkat is meg kell fogalmazzuk. A legmesszebbmenőkig egyetértünk azzal, hogy egy városrész közepén, lakóházak, iskolák, óvodák mellett ne legyen hulladéktelep, ne lehessen környezetünkre, egészségünkre veszélyes tevékenységet folytatni. Ezért a továbbiakban is kiemelten fogjuk figyelni a laktanya területének felhasználásával kapcsolatos javaslatokat, történéseket. Mindent meg fogunk tenni, hogy ne ismétlődhessenek meg az előző hetek történései. Azonban a problémát nem oldottuk meg, csak áthárítottuk egy környezetvédelmileg amúgy is nagy mértékben terhelt és nehéz helyzetben lévő településre, Csörögre.

Felelős döntéshozóként tovább kell dolgoznunk az ügy megoldásán, megtalálva azt a helyszínt, amely a végleges megoldást jelentő hulladékudvarok megépítéséig megnyugtatóan és polgártársainkat semmilyen formában nem veszélyeztetve láthatja el a feladatát. Szakértőink segítségével kidolgozzuk javaslatainkat és hamarosan a képviselő-testület elé terjesztjük azokat.

Jobbik Magyarországért Mozgalom Váci Szervezete