Az '56-os forradalom és szabadságharcra emlékeztünk

Délelőtt a Váci Fegyház és Börtön előtti '56-os emlékműnél koszorúztunk. A megemlékezést az 1945-56 közötti Magyar Politikai Elítéltek Közössége nevében Selekovszky Ernő főtanácsos tartotta.

Délután a Fehérek templománál jártunk, amelynek oldalában állt valaha a város I. világháborús hősi halottainak névsorát őrző emléktábla. Most némileg puritánabb formában, de eredeti helyén került átadásra és a történelmi egyházak képviselői által megáldva.

Este a Zeneiskolában tartott ünnepi megemlékezésen vettünk részt. Csernák János színművész szavalata után Sebő József író-szerkesztő beszédét hallgattuk meg, az egész rendezvénynek pedig keretet adott a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar és Cs. Nagy Ildikó zongoraművésznő szereplése, akik csodás hangversenyt adtak klasszikus szerzők műveiből.

Ezt követően Dr. Brusznyai Árpád emléktáblájának koszorúzásával ért véget számunkra az '56-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulóján tartott váci események sora.

CsatolmányMéret
Kép ikon o1.jpg223.08 KB