A Jobbik nem támogatja a helyi adók emelését

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Váci Szervezete tiltakozik a 2016-os költségvetésbe beépítendő bármilyen adóemelés ellen és nem fog támogatni semmilyen ilyen irányú javaslatot.

Vác Város Pénzügyi-Ügyrendi Bizottsága 2015. november 12-én tartotta rendes ülését. A költségvetési koncepció valamint az építményadóról és a magánszemélyek kommunális adójáról szóló rendelettervezetet a bennük szereplő, a váci polgárokat és kisvállalkozásokat súlyosan érintő adóemelések miatt semmilyen formában nem támogatjuk.

A magánszemélyek kommunális adójáról szóló rendelettervezet 20.000 Ft-ra kívánja emelni az éves adóterhet. Ez a 2015-ös évhez képest 100%-os emelés.

Az építményadóról szóló rendelettervezet az eddigi 500 m2 térítésmentes területnagyságról 100 m2 területnagyságra kívánja csökkenteni a fizetésmentesség alapjául szolgáló alapterületet.

Határozottan tiltakozunk az élelmiszer nyersanyagköltségek emelése ellen. Támogatjuk az egészségesebb táplálkozás és életmód kialakítására irányuló törekvéseket, a fokozatos és szakemberek által előkészített étrend bevezetését, de nem támogatjuk a gyermekeinkre egyik pillanatról a másikra ráerőltetett, sokszor ehetetlen ételek bevezetését.

Az átgondolatlan döntések folytán megemelkedett élelmiszer nyersanyag költségek szülőkre való áthárítását teljes mértékben elfogadhatatlannak tartjuk.

Kászonyi Károly,önkormányzati képviselő