Ki a szélsőséges?

Egy reggeli, beszélgetős televíziós műsorban Fodor Gábor SzDSz-es képviselő volt a meghívott vendég. A műsorvezetők többek között, a nemrég az érdeklődés hiánya miatt érvénytelen ferencvárosi időközi választásokról kérdezték, ahol a liberálisok John Emesét indították képviselőjelöltként. Az eddig nemzeti érzelmű városnak egyáltalán nem mondható Ferencvárosban, ahol eddig szabad demokrata országgyűlési képviselő volt, most az SzDSz csúnyán leszerepelt 419 (5.23%) szavazattal. A Jobbik a Fidesz és az MSzP után, de a liberálisok előtt, a 3. helyen végzett 681 (8.5%) vokssal.

Fodor a fentebb említett beszélgetős műsorban többször is elmondta, hogy aggódik a ,,szélsőjobb" előretörése miatt, aminek senki sem örülhet. Valamint abban látta a vereség okát, hogy a ,,szélsőjobb" jobban meg tudja mozgatni a szavazóit. Igazából nem számoltam meg, de ha 15-ször nem ejtette ki a száján azt, hogy szélsőjobb akkor egyszer sem. Jól láthatóan nagyon szereti használni ezt a szóösszetételt. Pedig véleményem szerint sokkalta egyszerűbb nevén nevezni azt a pártot amire gondol. Ez a párt a Jobbik. De ugye ezt nem tanácsos használni, mert jól csengő, pozitív jelentése van a névnek és a jóhiszemű televíziónéző még a végén azt fogja gondolni, hogy a jobboldal nem csak vérben forgó szemű nácikból áll. Tehát Fodor Gábor marad a számára sokkal szimpatikusabb ,,szélsőjobb" kifejezésnél. Nem is lenne ezzel gond, ha létezne Magyarországon szélsőjobb, de egy szervezetet sem látok, akik horogkeresztes, vagy netán nyilaskeresztes zászlók alatt vonulnának.

Vajon mit is nevez Fodor Gabriella ,,szélsőjobb"-nak ? Természetesen a Jobbikot tartja szélsőségesnek, azt hiszem ez egyértelmű. Azaz szélsőjobb = Jobbik. Most azt nézzük meg, hogy mivel egyenlő a Jobbik. A Jobbik eddigi munkássága alatt bebizonyította, hogy a hazaszeret, a magyar emberek és a magyar hagyományőrzés pártja. Valamint céljának tekinti, hogy kimondja a szőnyeg alá söpört, elhallgatott igazságokat, amiket az emberek nap mint nap átélnek és éreznek. Azaz: Jobbik = hazaszeretet, a magyar emberek, a magyar hagyományok és az igazság pártja. Ebből ugye az következik, hogy Fodor szerint szélsőséges: a hazaszeretet, a magyar ember és az igazság. Elég érdekes nézetei vannak ennek a Gabi gyereknek, mit ne mondjak. De hát akkor mi nem számít szélsőségesnek?

Pillantsunk bele a teljesség igénye nélkül, hogy mikhez szokta a liberális párt a nevét adni. A melegfelvonuláshoz, ahol teljesen egészséges emberek piros tangában rózsaszín Bibliát nyomkodnak a nemiszervükhöz, Jézusnak is két apja volt feliratú pólóban, ez ugye nem aberráltság véletlen sem. Illetve legalizálni akarják a könnyű drogokat (véleményem szerint nem létezik olyan, hogy ,,könnyű drog"). Erre egy FankaDeli idézettettel reagálnék: ,,Te legalizálnál? Gratulálok, okos gondolat, hogy a kis húgod a tolltartójában tartsa a blantokat?". Ebből leszűrhetjük azt, hogy az SzDSz = aberráltság, vallásgyalázás, drogok. Ezek tényleg nem olyan szélsőséges dolgok, mint amit a Jobbik képvisel. Most már én is átlátom. Köszönöm Fodor Gábor, hogy megmutattad a jó utat. Megyek is és veszek egy vörös tangát és elkábítva végig rázom a fenekemet a főváros legforgalmasabb útján.

Bolvári Balázs